Ons aanbod

Droogovens & moffelovens

Ons gamma ovens

  • Kameroven
  • Doorloopoven
  • Accumulatieoven
  • Elektrische ovens
  • Infrarood ovens
Een droogoven komt na de chemische voorbehandeling en bereidt te lakken stukken voor op het poedercoaten. Een moffeloven zorgt ervoor dat het poeder uitgehard wordt na het poedercoaten.

Grote aandacht gaat naar warmterecuperatie, warmte-overdracht en andere energie besparende maatregelen. De ovens worden gemaakt volgens het unieke principe van 1 panel – 1 isolatielaag; de ovenpanelen worden vervaardigd uit een massieve laag isolatie van 150 mm dik. Door ons eigen ontworpen profiel, dat dient als draagstructuur van de panelen en die thermische bruggen voorkomt, is het warmteverlies tot een absoluut minimum gebracht.

De direct aangedreven ventilatoren, speciaal voor Coating Projects ontwikkeld, hebben het hoogste rendement en zijn zorgvuldig geselecteerd volgens het gewenst vermogen en luchtdebiet.

De luchtverdeling in de ovens is essentieel om een goede ovencurve en warmteverdeling te krijgen. Daarom wordt een kanalensysteem uitgewerkt met regelbare uitblaasopeningen. Ovens met een indirect verwarming worden voorzien van een in eigen huis geconstrueerde hoog rendement warmtewisselaar.

coating projects moffeloven

Box moffeloven

Detail ovenventilator

Brander voor oven

Detail touch screen

Kameroven voor zware onderdelen

Ventilatiesysteem in oven

Combinatie poedercabine/moffeloven

coating projects moffeloven

Doorloop moffeloven 25 meter

coating projects moffeloven

Centrale sturing voor oven

Contact
Royennestraat 51
7700 Moeskroen - Belgium


info@coatingprojects.be
+32 51 76 01 20
BTW BE 0761 893 527

Openingsuren
Maandag tot donderdag: 9u - 12u en 13u - 17u
Vrijdag: 9u - 12u
Bezoek na afspraak
Coating Projects